Orman Meyveli Tavuk Göğsü

Felaket

New member
Orman Meyveli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler

Tavuk göğsü için :

  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için :

  • Hazır paket orman meyveli sos
Alt tabanı için:

  • Bisküvi
Orman Meyveli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuk göğsü için :Tencereye 125 gram margarin ya da tereyağı alınır.Ben tereyağ kullanıyorum.
  2. Tereyağ eriyince çabucak 1 su bardağı un katılır ve tel çırpıcı ile süratli biçimde 2-3 dakika kavrulur.
  3. çabucak sonrasında peşine pirinç unu katılır karıştırıldıktan daha sonra yavaşça çırpmaya devam ederek 1 litre süt katılır.
  4. Toz şekerde katıldıktan daha sonra kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
  5. Kıvam aldıktan daha sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyelim.
  6. Ocaktan aldıktan daha sonra daha pürüzsüz olması için tavuk göğsünü blender ile 5 dakika kadar karıştıralım. Evet tavuk göğsümüz hazır.
  7. Artık sosunu hazırlayalım. Ben hazır paket orman meyveli sos kullandım.Paketteki tarife göre epey daha sıradan oluyor.
  8. Sosumuz olduktan daha sonra elimizde hangi bisküvi var ise robottan geçirelim.
  9. Neyde servis edeceksek onun altına bisküvi tozunu hisse edelim, ben kuplara hazırladım.Onun üzerine tavuk göğsünü paylaştıralım.
  10. Son olarak sosumuzu da yaydıktan daha sonra tatlımızı soğuması için buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun ????????.

Orman Meyveli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst