Nevzine

Felaket

New member
Nevzine Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ yahut margarin
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı bardağı tahin
  • 3 su bardağı un (kıvamını kendiniz ayarlayın benim hamurum tam 3 bardak aldı bardak biçimine yahut ebatına bakılırsa ölçü değişebilir)
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz (ağza gelsin)
Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım limon
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi yahut dut pekmezi
Nevzine Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatın.
  2. Kaynara çıkınca limonu ekleyin ve 8 dakika daha kaynatın.
  3. sonrasındasında altını kapatıp süratli soğuması için cam bir kaba alın ve içerisine pekmezi ekleyin soğumaya bırakın.
  4. Süt, tahin, sıvı yağ ve erimiş margarini bir kaba alıp karıştırın .
  5. Unu ,kabartma tozunu ekleyip yoğurun ve en son cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
  6. Çok büyük olmayan orta uzunluk bir fırın kabına güzelce yayın ve üzerine çatalla biçimler verip dilimlere ayırın.
  7. 180 derecede 40 dakika kenarları kahverengi olana kadar pişirin.
  8. Piştikten daha sonra fırından alın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın .
  9. Soğumuş şerbeti üzerine gezdirip 2 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz ,afiyet olsun.
Nevzine Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst