Nevzine

Felaket

New member
Nevzine Tanımı İçin Gereçler

  • 150 gram margarin yahut tereyağı ( yumuşak )
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 3.5 – 4 su bardağı kadar un
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Bir kaç damla limon
Nevzine Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbeti ile başlıyorum. Şerbet soğumuş olmalı.
  2. Kaynadıktan daha sonra 15 dakika kadar daha kaynatalım.
  3. Ocağı kapatınca pekmezi ilave edelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  4. Artık hamurunu hazırlayalım.
  5. Hamuru için sıvı gereçleri karıştıralım.
  6. Un ve kabartma tozunu ek edelim.
  7. Ve elimizde yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim. Cevizide ekleyelim.
  8. Son bir defa yoğurduktan daha sonra kare bir borcama elimizle yayalım.
  9. Un ölçüsü değişebilir kurabiye hamuru kıvamında olmalı. Unu denetimli koymakta fayda var.
  10. Ben evvelde ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika daha sonra 10 dakika da 150 derece fırında denetimli bir biçimde pişirdim.
  11. Fırın markasına nazaran pişirme mühleti değişebilir.
  12. Birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra tatlımızı dilimleyelim.
  13. Soğuk şerbetimizi tatlımıza dökelim.
  14. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Nevzine Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst