Negrolu Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + çeyrek su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket vanilya
- 3 paket krem şanti
- 1 tatlı kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 4-5 tane robottan geçirilmiş negro bisküvi
- 80 gr bitter çikolata
- Veya hazır çikolata sosu
- İçine ve üzerine fıstık draje
- 1 paket negro bisküvi (oreo da kullanılabilir)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pandispanya için.Yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
- Ayrı kaplara koyalım.
- Yumurta sarısını toz şeker ile çırpalım.
- sonrasındasında sıcak suyu ekleyelim ve un vanilya kakao ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpalım.
- Yumurta beyazlarını epey az tuz ile köpürtelim.
- Diğer karışıma yumurta beyazını söndürmeden yavaşça yedirelim.
- Dilediğimiz kek kalıbına dökelim.
- Üzeri yeterlice kızarıp kabarana kadar denetimli olarak pişirelim.
- Kreması için.Sütü tencereye alalım.
- Vanilya ve teremyağ haricinde tüm gereçleri ekleyip evvel karıştıralım. Karıştırarak pişirelim.
- Pişmeye başlayınca ocaktan alalım ve vanilya ve teremyağ ekleyelim.
- Buzdolabında en az 1-2 saat soğutalım.
- Krem şantiyi çırpalım ve üzerine sürülebilir kahvaltılık çikolata, kakao, ve robottan çektiğimiz bisküvileri ekleyelim.
- Bunu dış kaplama ve süslemesinde kullanacağız.
- Pandispanya eşit biçimde kesilir.
- Aralarına hazırladığımız pastacı kreması sürülür draje koyulur.
- Dışı hazırladığımız krema ile kaplanır.
- Süslemeye geçmeden çikolata sosu ile kenarlarından akacak biçimde yayalım.
- Kalan krem şanti harcı ile fotoğraftaki üzere süslemeler yapılabilir. Negro bisküvi ve çikolata sosundan süsleme de kullandım. Afiyet olsun ????.