Nefis Künefe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kadayıf
- 150 gram künefe peyniri (mozarella yahut lisan peyniri de olur)
- 100 gram tereyağ yahut margarin
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dk daha bekleyip ocaktan alalım ve soğuması için dolaba koyalım.
- Diğer yandan ocağa 100 gram tereyağını koyup eritirken kadayıfı derince bir kaba elif elimizle biraz kopararak inceltelim.
- Eriyen yağı kadayıfımızın üzerine döküp kadayıfı güzelce karıştırarak her yerini güzelce yağlayalım.
- Bir kapta yumuşamış olan 2 yemek kaşığı yağı ve pekmezi karıştıralım ve künefe yapacağımız tavamızın yahut tepsimizin tabanını güzelce yağlayalım.
- hemen sonrasında yağladığımız kadayıfı tepsinin her yerine eşit biçimde örtelim ve üstüne bastırarak düzleyelim.
- Künefe peynirini kadayıfın üstüne koyalım peynir her yerde eşit olsun.
- Kalan kadayıfı peynirin üstünü kapatmak için kullanalım ve her yeri eşit biçimde kapatalım.
- Son olarak düz bir kapakla üstlerine bastırarak künefemizi düzleyelim.
- Orta ateşte künefeyi çevirerek her yerini eşit biçimde pişirelim bir kapak sayesinde künefeyi çevirelim ve üst kısmını da tıpkı biçimde pişirelim.
- Pişen künefeyi ocaktan alalım ve bir iki dakika birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim.
- sonrasındasında soğuk şerbetimizi künefenin her yerine dökelim bir iki dakika şerbetini çektikten daha sonra sıcak biçimde servis edelim.Afiyet olsun ????.