Nefis Künefe

Felaket

New member
Nefis Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 150 gram künefe peyniri (mozarella yahut lisan peyniri de olur)
  • 100 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Nefis Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için su ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
  2. Kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dk daha bekleyip ocaktan alalım ve soğuması için dolaba koyalım.
  3. Diğer yandan ocağa 100 gram tereyağını koyup eritirken kadayıfı derince bir kaba elif elimizle biraz kopararak inceltelim.
  4. Eriyen yağı kadayıfımızın üzerine döküp kadayıfı güzelce karıştırarak her yerini güzelce yağlayalım.
  5. Bir kapta yumuşamış olan 2 yemek kaşığı yağı ve pekmezi karıştıralım ve künefe yapacağımız tavamızın yahut tepsimizin tabanını güzelce yağlayalım.
  6. hemen sonrasında yağladığımız kadayıfı tepsinin her yerine eşit biçimde örtelim ve üstüne bastırarak düzleyelim.
  7. Künefe peynirini kadayıfın üstüne koyalım peynir her yerde eşit olsun.
  8. Kalan kadayıfı peynirin üstünü kapatmak için kullanalım ve her yeri eşit biçimde kapatalım.
  9. Son olarak düz bir kapakla üstlerine bastırarak künefemizi düzleyelim.
  10. Orta ateşte künefeyi çevirerek her yerini eşit biçimde pişirelim bir kapak sayesinde künefeyi çevirelim ve üst kısmını da tıpkı biçimde pişirelim.
  11. Pişen künefeyi ocaktan alalım ve bir iki dakika birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim.
  12. sonrasındasında soğuk şerbetimizi künefenin her yerine dökelim bir iki dakika şerbetini çektikten daha sonra sıcak biçimde servis edelim.Afiyet olsun ????.
Nefis Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst