Muzlu Magnolia (Kremasız) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 silme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 20 adet bebe bisküvi
- 3 adet muz
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, toz şeker, yumurta sarısı ve un uygun bir tencereye alınarak güzelce çırpılır.
- Orta ateşte pişmeye bırakılır. (ara orta karıştıralım)
- Kaynadıktan daha sonra 5 dk kısık ateşte pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır ve içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ek edilir. Karıştırarak erimesi sağlanır.
- Bebe bisküvisi rondodan geçirilir.
- Kuplara 1’er tatlı kaşığı bırakılır.
- Üzerine soğuyan muhallebiden yarısına gelene kadar dökülür.
- Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir ve 1’er tatlı kaşığı bisküvi eklenir.
- Üzerine kalan muhallebi dökülür.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben bisküvi, fıstık ve damla çikolata kullandım.Deneyeceklere afiyet olsun. ????????????????????.