Muzlu Çikolatalı Kek (Banankage) Tanımı İçin Malzemeler
Karamelize muz için;
Not EkleTarifi Yazdır
Karamelize muz için;
- 3-4 tane olmuş muz
- 50 gram şeker
- 200 gram şeker
- 1 poşet vanilya
- 4 tane yumurta
- 150 gram tereyağı (Eritilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 poşet kabartma tozu
- 230 gram un
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram çikolata
- 40 gram tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Muzların hepsini fotoğraftaki üzere 2 ye bölüyoruz ve tavaya koyduğumuz 50 gram şekerin üzerine diziyoruz.
- Orta ateşte muzları ortalama 5 dakika pişiriyoruz. Karamelize edilmiş muzlarıın altını kapatıp, çatal sayesinde ezdikten daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- 150 gram tereyağımızı da eritiyor soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kabın içine 200 gram şekerimizi, vanilyamızı ve yumurtalarımızı mikser ile en az 3 dakika çırpıyoruz.
- Soğumuş karamelize muzumuzu ve soğumuş tereyağımızı ek ediyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
- Üzerine un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- 100 gram bitter çikolatamızı iri iri doğrayıp, ek edip, yeniden çırptıktan daha sonra yağlanmış bir borcama ekleyin ve evvelde ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin (Pişirme süreci farklı oluyor fırınlarda)
- Keki bir yağ bıçağı sayesinde denetim edin pişirme sırasında ve kekin pişirme süreci bitince üzerini hazırlayalım:.
- 100 gram bitter çikolatayı benmari tarzı eritip üzerine 50 gram tereyağını ekleyip, güzelce karıştıralım. Kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Sevdikleriniz ile bu hoş kekin keyfini çıkarın ????