Muzlu Çikolatalı Kek (Banankage)

Felaket

New member
Muzlu Çikolatalı Kek (Banankage) Tanımı İçin Malzemeler

Karamelize muz için;

  • 3-4 tane olmuş muz
  • 50 gram şeker
Kek için;

  • 200 gram şeker
  • 1 poşet vanilya
  • 4 tane yumurta
  • 150 gram tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 230 gram un
  • 100 gram bitter çikolata
Üzeri için;

  • 100 gram çikolata
  • 40 gram tereyağı
Muzlu Çikolatalı Kek (Banankage) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Muzların hepsini fotoğraftaki üzere 2 ye bölüyoruz ve tavaya koyduğumuz 50 gram şekerin üzerine diziyoruz.
  2. Orta ateşte muzları ortalama 5 dakika pişiriyoruz. Karamelize edilmiş muzlarıın altını kapatıp, çatal sayesinde ezdikten daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. 150 gram tereyağımızı da eritiyor soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bir kabın içine 200 gram şekerimizi, vanilyamızı ve yumurtalarımızı mikser ile en az 3 dakika çırpıyoruz.
  5. Soğumuş karamelize muzumuzu ve soğumuş tereyağımızı ek ediyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
  6. Üzerine un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  7. 100 gram bitter çikolatamızı iri iri doğrayıp, ek edip, yeniden çırptıktan daha sonra yağlanmış bir borcama ekleyin ve evvelde ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin (Pişirme süreci farklı oluyor fırınlarda)
  8. Keki bir yağ bıçağı sayesinde denetim edin pişirme sırasında ve kekin pişirme süreci bitince üzerini hazırlayalım:.
  9. 100 gram bitter çikolatayı benmari tarzı eritip üzerine 50 gram tereyağını ekleyip, güzelce karıştıralım. Kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Sevdikleriniz ile bu hoş kekin keyfini çıkarın ????
Muzlu Çikolatalı Kek (Banankage) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst