Muzlu Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un ( tepeleme )
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1.5 paket kakaolu bisküvi
- Yarım paket krem şanti
- Çekilmiş fındık içi (İsteğe bağlı )
- 3 adet dilimlenmiş muz (Borcamınıza nazaran muz sayısı değişebilir )
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerenin içine krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyip yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın birinci sıcağı çıkana kadar bekletin.
- Muhallebinin içine krem şanti ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Bisküviyi rondodan toz haline getirin ve ikiye ayırın.
- Borcamın içine bisküviyi yayıp üzerine dilimlenmiş muzları ekleyin (isteğe bağlı çilek ile de yapabilirsiniz ).
- Muzların üzerine de damak zevkinize göre fındık, ceviz, badem ekleyebilirsiniz.
- Muhallebiyi döküp güzelce yayın son olarak geri kalan bisküviyi de muhallebinin üzerine yayın.
- Üzerini istediğiniz biçimde ben fındığı ve hindistan cevizini üzerinde tercih ettim siz üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Bu kaç saat dolapta bekledikten daha sonra servis yapın dilerseniz kuplarda da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.