Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için:
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygun bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve süt ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu azar azar dökerek çırpma sürecini sürdürüyoruz.
- daha sonrasında karışımı, yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
- Öncesinde ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken tencereye süt, un ve şekeri koyup orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Tereyağı ve vanilyayı ek edip bir süre çırpıyoruz ve akabinde soğumaya bırakıyoruz.
- Kek ve muhallebinin ikisi de soğuyunca muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz.
- Üzerini böğürtlen ve narla süsleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.