Muhallebili Soslu Tart Kek

Felaket

New member
Muhallebili Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağından 1 parmak eksik un(Unun markasına nazaran değişebilir)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebi için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Sosu için

  • Bir paket vanilyalı puding
  • 1.5 su bardağı vişne suyu(isteğe nazaran portakal, mandalina, çilek yapabilirsiniz)
Muhallebili Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel kekimizi yapıyoruz. Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
  2. sonrasındasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Tart kalıbımızı yağlayıp, eşit biçimde dağıtıp, 180 derece 15 dakika pişiriyoruz.
  3. Muhallebisi için; süt, un, şeker bir kaba alıp, ocakta kaynayıp göz göz oluncaya kadar çırparak pişiriyoruz, ocağı kapatıyoruz.
  4. hemen sonrasında vanilyayı ekleyip, yine çırpıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  5. Sosu için; 1 paket vanilyalı puding ile 1,5 su bardağı vişne suyunu çırparak karıştırıyoruz. Kaynayıp, göz göz olunca altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuyan kekimizin üzerine soğumuş muhallebiyi döküyoruz taşırmadan sonrasındasında muhallebinin üzerine yapmış olduğumuz jöle kıvamlı sosumuzu döküp dolaba kaldırıyoruz. 1-2 saat buz dolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
    🙂
Muhallebili Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst