Muhallebili Milföy

Felaket

New member
Muhallebili Milföy Tanımı İçin Materyaller

  • 8 adet milföy hamuru(tepsinin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişiklik gösterebilir)
Muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 gram margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri için

  • Çikolata sos (benmari yolu çikolata nutella eritip dökülebilir)
  • Hindistan cevizi
Muhallebili Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel bi tencereye süt şeker yumurta nişasta ve un ek edip pişirelim.
  2. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp içine vanilya ve margarin koyun ılımaya bırakın.
  3. Milföyleri tezgah üstüne alıp 8 eşit modüle bölüyoruz ortaya küçük kareler çıkacaktır.
  4. Fırın tepsisine dizin.
  5. 180 derecelik öncesinden ısıtılmış fırına yaklaşık 20 dakika müddet ile pişirin.
  6. Piştikten daha sonra birinci sıcaklığı çıksın.
  7. Ortadan ikiye ayrın ortasına muhallebi koyun üzerine çikolata sosunuzu yahut nutellanızı sürün yapacak olanlara afiyet olsun şimdiden.
Muhallebili Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst