Muhallebili Kadayıf

Felaket

New member
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

Kadayıf için;

  • 200 gram kavrulmuş tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Çncelikle geniş bir tavaya teremyağını alıp eritiyoruz ve akabinde kadayıfları, şekeri ekleyip 5 dakika kadar kavuralım.
  2. sonrasındasında isteğe bağlı ceviz ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz ve ocağın altını kapatalım.
  3. Harcı soğuması için öbür kaba alalım, tavada beklerse topaklanabilir.
  4. Muhallebi için vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp çırpalım ve orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim.
  5. Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım ve vanilya ekleyip karıştıralım, 10 dakika soğumaya bırakalım.
  6. Bir borcama kadayıfların yarısını dökelim. Üzerini dağılmaması için yeterlice bastıralım.
  7. Soğuyan muhallebiyi yeniden karıştıralım ve tamamını kadayıfların üzerine dikkatlice dökelim.
  8. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine eşit bir biçimde dökelim.
  9. Buzdolabında kesinlikle en az 3 saat bekletelim.
  10. Buzdolabından çıkınca süsleyip servis edebilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst