Muhallebili Kadayıf

Felaket

New member
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Materyaller

  • 250- 300 gram kadar tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz-fındık
Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin.
  2. Üzerine şekeri ve kavrulmuş kadayıfı ekleyerek kavurun özdeşleşmesini sağlayın.
  3. Son olarak cevizi ek edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın.
  4. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım krema ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
  5. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar daha sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
  6. ondan sonrasında vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir manzara alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  7. Hazırladığımız kadayıfı isteğe nazaran kuplara, borcama yada bir tepsiye yerleştirin.
  8. Kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
  9. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları yerleştirin.
  10. Tatlımızı soğumaya bırakalım tatlı oda ısısında ılındıktan daha sonra buzdolabına kaldırın.
  11. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun… :).
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst