Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıf seven lakin şerbetli tatlılardan pek de hoşlanmayan biriyseniz; bu tatlı tanımı tam size nazaran.
- 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıf seven lakin şerbetli tatlılardan pek de hoşlanmayan biriyseniz; bu tatlı tanımı tam size nazaran.
- Tereyağını bir tencereye alıp eritelim, üzerine kavrulmuş kadayıf, şeker ve cevizi ekleyip güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim
- Ocaktan almaya yakın vanilya ve tereyağını ek edip güzelce karıştıralım ve çırpma teli ya da mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Tatlıyı yapacağımız borcama ya da tepsiye kadayıflı harcımızın yarısını döküp, elimizle güzelce her yere yayalım ve üzerine muhallebimizi dökelim.
- Üzerini düzeltip kalan kadayıflı harcımızın hepsini üzerine serpiştirip buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun ????.