Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Felaket

New member
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Kadayıf seven lakin şerbetli tatlılardan pek de hoşlanmayan biriyseniz; bu tatlı tanımı tam size nazaran.

  1. Tereyağını bir tencereye alıp eritelim, üzerine kavrulmuş kadayıf, şeker ve cevizi ekleyip güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
  2. Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim
  3. Ocaktan almaya yakın vanilya ve tereyağını ek edip güzelce karıştıralım ve çırpma teli ya da mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  4. Tatlıyı yapacağımız borcama ya da tepsiye kadayıflı harcımızın yarısını döküp, elimizle güzelce her yere yayalım ve üzerine muhallebimizi dökelim.
  5. Üzerini düzeltip kalan kadayıflı harcımızın hepsini üzerine serpiştirip buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun ????.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst