Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
.
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı irmik
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) damla limon suyu
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyumuzu tenceremize alalım.
- Karıştırarak kaynatalım ve limon suyumuzu ekleyelim 5 dakika daha sonra altını kapatalım.
- Keki için yumurta ve şekerimizi çırpalım.
- Yoğurt ve sıvı yağımızı ekleyelim çırpalım.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım ve irmiğimiz ek edelim spatula ile karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıbımıza dökelim ve öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirelim.
- Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçlerimizi tenceremize alalım karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayan muhallebimize tereyağ ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ocaktan alalım.
- Pişen kekimizin birinci sıcaklığı gittikten daha sonra şerbetimizi üzerine dökelim. (şerbet ılık olmalı. ).
- Üzerine hazırladığımız muhallebimizi dökelim ve hindistan cevizi serpelim.
- Buzdolabında 1/2 saat dinlendirelim.
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı