Muhallebili Güllaç

Felaket

New member
Muhallebili Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Güllaç için;

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
Arası için;

  • İri kıyılmış ceviz yahut fındık
Süslemek için;

  • Nar
  • Çilek
  • Ceviz
Muhallebili Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Muhallebisi için tencereye süt, şeker, nişasta ve un eklenir kaynayıp yoğunlaşana kadar daima karıştırılır.
  2. Koyulaşınca ocaktan alınır ve vanilya eklenir.
  3. Güllaç için süt ve şeker tencereye alınır şeker eriyene kadar ısıtılır.
  4. ondan sonrasında güllaç yapraklarını bölerek bi kaba alınır ısıtmış olduğumuz sütü üzerine gezdirilir.
  5. yine güllaç yapraklarını bölerek kaba yerleştirilir 5 kat olacak biçimde her katın ortasına süt gezdirilir.
  6. Ardından yapmış olduğumuz muhallebi üzerine dökülür.
  7. Ve bir daha 5 kat olacak biçimde güllaç yapraklarını bölerek her katın ortasına süt gezdirilir bu biçimdelikle güllacımızı tamamlamış oluruz.
  8. Süsleme tercihi size kalmış.
  9. 1-2 saat buzdolabında beklettikten daha sonra dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun ????

Muhallebili Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst