Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un (ben mor un kullandım)
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (krem şanti hazırlamak için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt, şeker, un, nişasta alınır ve kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Bu sırada krem şantimiz hazırlanır ve dolapta 10-15 dk kadar bekletilir.
- sonrasındasında muhallebi, vanilya ve krem şanti birbirine karıştırılarak mikser yardımı ile güzelce çırpılır.
- Hazır hale gelen muhallebimiz kaplara doldurulur ve isteğe bakılırsa mevsim meyveleri, çiçek yahut çikolata sosuyla süslenir.
- 1 gece dolapta beklettikten daha sonra servis edilir.Afiyet olsun.