Muffin Tanımı İçin Malzemeler
(20-22 tane çıkıyor )
Not EkleTarifi Yazdır
(20-22 tane çıkıyor )
- 180 g yumuşak tereyağ yahut margarin
- 200 g şeker(1 su bardağı)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta
- 280- 300 g un( 2 su bardağı un)
- 6 kaşık kakao(60 gr)
- 250 ml süt(1 su bardağı)
- 100 gram damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ, yumurta, şeker ve vanilya şekerini derin bir kaba alıp çırpıcıyla uygunca çırpın.
- En son sütü, unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Ardından damla çikolatayı da ekleyip bir spatulayla karıştırın.
- Muffin hamurunu kalıplara döküp ,evvelinde ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında20- 25 dk pişirin.
- Piştikten daha sonra benmari metodu eritilmiş çikolatayla süslenebilir.