Münih’teki çocuklar için travesti okuma: Belediye başkanı yasağı reddetti

Leila

Global Mod
Global Mod
“Benim için kesinlikle söz konusu değil”

Münih belediye başkanı travesti okuma yasağını kaldırdı

Drag queen okuma yasağını kaldırın: Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter.

© Kaynak: Matthias Balk/dpa

Sürükleyici kraliçeler Vicky Voyage ve Kral Eric BigClit’in çocuklu aileler için planladığı bir okuma şu anda Münih’te hararetli tartışmalara neden oluyor. Ancak Münih belediye başkanı, şimdi Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger’in talep ettiği bir yasağı kesinlikle reddediyor.

Münih. Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD), bir bölge kütüphanesinde iki travestili çocuklar için tartışmalı okuma yasağına karşı konuştu. Reiter Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Benim için okuma yasağı söz konusu değil ve bu talebi aşırı buluyorum.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Münih belediye kütüphanesi 13 Haziran’da “Size dünyayı istediğiniz gibi okuyacağız” başlıklı bir okuma planlıyor. Sürükleyici kraliçeler Vicky Voyage ve Kral Eric BigClit’in tüm aile için okuma yapması gerekiyor. Etkinlik ayrıca dört yaşından büyük çocuklara yöneliktir.

Aiwanger: “Bu bir çocukları tehlikeye atma ve gençlik dairesi için bir dava”

Duyuru, geçtiğimiz günlerde muhalifler ve taraftarlar arasında yoğun tartışmalara neden oldu. Özgür seçmen patronu Hubert Aiwanger, etkinliğin durdurulması çağrısında bulundu. Bavyera Ekonomi İşleri Bakanı, “Bu, Yeşiller’in hafife aldığı şekliyle kozmopolitanizm değil, bir çocuk tehlikesi ve gençlik dairesi için bir dava” dedi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Reiter de eleştirmişti ve torunlarıyla gitmeyeceğini söylemişti. Ancak belediye başkanı, “Etkinliğe katılım isteğe bağlıdır ve ebeveynler çocuklarıyla birlikte gitmek isteyip istemediklerine kendileri karar verebilir” dedi. Belediye başkanına göre travestilerle de bir sorunu yok. O, “tüm queer sahnesinin yanında hala kararlı”.

Haberler