Muazzam “Ekler” Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
Not EkleTarifi Yazdır
Muazzam “Ekler” Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 4 adet yumurta
- Hazır pastacı kreması
- 2 su bardağı süt
- Beyaz, sütlü ve ruby çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için margarin ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte eritiyoruz.
- Tamamen eriyince un, vanilya ve tuz ekleyip katılaşana kadar karıştırıyoruz.
- Biraz pişirip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Tamamen soğuyan hamurun içerisine dört yumurtayı teker teker kırıp, her kırmada karıştırıyoruz. Burası en değerli noktası!!
- Cıvık bir hamur elde ediyoruz.
- Sıkma torbasına hamuru katıp orta uzunlukta yağlı kağıt serili tepsimize sıkıyoruz.
- Fırını 200’ öncesinden ısıtıyoruz.
- Fırının kapağını hiç açmadan ekler hamurumuzu pişiriyoruz.
- Hamurlar kabarıp piştiğinde fırını kapatıyoruz lakin tepsiyi fırından almıyoruz.
- Fırının ortasında biraz ılımasını bekliyoruz.
- Krema için ben hazır paket kullandım dilerseniz kendiniz bi krema da hazırlayabilirsiniz.
- Bir tencereye 2 su bardağı süt ekleyip üzerine dr. Oetker pastacı kremasını döküyoruz.
- Çırpıcıyla yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Paketin gerisinde daha ayrıntılı pişirme yolu yazacaktır
- Ekleri fırından alıyoruz.
- Kenarlarından bıçak sayesinde çizikler açıp hazırladığımız kremayla içini dolduruyoruz.
- Hepsini doldurduktan daha sonra, çikolatalarımızı benmari yöntemi eritiyoruz.
- Eklerleri çikolataya batırıp üzerini dilediğiniz üzere çizikler atıp süslüyoruz.
- Buzdolabında 10 dakika dinlendirdikten daha sonra bu muazzam ekleri servise hazır hale getiriyoruz. )
Muazzam “Ekler” Tanımı Fotoğraflı Yapılışı