Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 200 gram tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtayı birlikte çırpıp üzerine süt, kakao, vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- En son tereyağımızı da ekleyip ocağa alıyoruz.
- Tereyağ eriyip sos kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz.
- İçine rastgele kırdığımız bisküvilerimizi ekliyoruz.
- Yavaşça bir iki tıp karıştırıp sosu bisküvilere yediriyoruz.
- İsterseniz kalıba, isterseniz benim yaptığım üzere streçfilme döküp form veriyoruz.
- Pastamız ılınınca buz dolabına koyup en az 1-2 saat bekletiyoruz.
- Soğuyan pastamızı dilimleyerek servis ediyoruz.
- Afiyet olsun….