Mozaik Pasta (Klasik Anne Tarifi) İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
yumurta olayına özetlemek gerekirse bir değinelim.
- 2 paket petibör bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta (İsteğe bağlı)
- 1 çay bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri 4-5 kesime ayırıyoruz. Fazla parçalamıyoruz.
- Küçük bir tencerede evvel tereyağı eritilir.
- Üzerine pudra şekeri, kakao, süt ve yumurta eklenir ocağa koymadan epey hoş çırpılır.
- Sos ocağa alınır ve kısık ateşte daima karıştırarak kaynatmadan ısıtılır.
- Sos hazırlanınca bisküviler ile harmanlanarak streçlenmiş batın kek kalıbına alınır. ( isterseniz streç üzerine döküp eliniz ile form verebilirsiniz. )
- Kalıbın büyük olduğu için tam kalıba yaymadım !!! üzeri güzelce kapatılarak dondurucu bölmesinde büsbütün donana kadar (4-6) saat dinlendirilir.
- İsteğe bağlı servis öncesi üzerine benmari çikolata dökülebilir.
- Servisten 5-10 dakika evvel çıkarmak kafidir.
- Önce tazeliğinden emin olduğunuz yumurta kullanmalısınız. Bence kullanmak kıvamını etkiliyor lakin içiniz rahat etmiyorsa kullanmadan yapabilirsiniz. Bilk evvel tüm materyalleri uygunca çırpıp ocakta pişirme yolu ile yapıyorum ki yumurta çığ kalmasın!!! son olarak asla yumurta kokusu olmuyor ????.