Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 150gr tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle o emli nokta bütün materyaller oda sıcaklığında olacak yağı ve şekeri çırpın, yumurtaları tek tek ekleyin çırpın, sütü ekleyin, çırpın unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyin, tekrar çırpın.
- Harcın birazını ayırın az ola harca kakao ekleyip, çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcı bir sade, bir kakaolu olacak biçimde dökün.
- Üzerine bir bıçakla s harfi çizin ben çizmedim unuttum o yüzden manzara pek âlâ olmadı.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kürdan testi yapmadan fırından almayın.
- Piştikten daha sonra fırından alın soğusun kalıptan çıkarın kesin servise hazır. Afiyet olsun ????????????????