Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Yarım su bardağı badem
- 4 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda yumurta ve şekeri düzgünce pürüzsüz olana kadar blender ile çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Portakal rendemizi ekleyelim bir sefer daha karıştırdıktan daha sonra kakao hariç tüm kuru gereçlerimizi ekleyelim. Buradaki en değerli kısım kuru materyallerimizi eleyerek eklemek topaklanma olmaması gerekiyor.
- Eklediğimiz kuru gereçlerimiz daha sonrası blender ile değil olağan karıştırma usulü ile karıştıralım.
- Yağladığımız ve yavaşça unladığımız kek kalıbımıza harcımızın bir kısmını dökelim. Kalan kısma kakaomuzu ekleyerek güzelce karıştıralım ve onu da kalıbımızın üst kısmına ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika üzere bir süre pişirelim.
- Her fırın farklı olduğu için denetimli pişirmekte yarar var.
- Kürdan testiyle de anlamak mümkün piştiğini.Vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet şöleni sizi bekliyor. Hem yumuşacık tıpkı vakitte hayli lezzetli. Şimdiden afiyet olsun.
Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı