Mor Pankek Pasta

Felaket

New member
Mor Pankek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram mor un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 yemek kaşık şeker
  • 1 adet vanilya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Muhallebisi için

  • 4 su bardak süt
  • 6 yemek kaşığı mor un
  • 2 yemek kaşık çiğ krema
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şekeri
  • 1 yemek kaşık pirinç unu
  • 1 yemek kaşık tereyağı
Mor Pankek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pankek için yumurta şeker yeterlice çırpılır ,süt ek edilip oda güzelce çırpılır.
  2. daha sonra yoğurt konarak tekrar çırpılır yağ konur. 2 saniye oda çırpılıp unu az az ek ederek 3 dk çırpıp 15 dk dinlendirilir.
  3. Tava ısıtılarak istenilen büyüklükte hamur dökülerek art on pişecek biçimde çevirilerek pişirilir .
  4. Tüm hamur bitince pankeklerimiz hazır hale gelir ve çabucak muhallebi üretimi evresine geçilir .Süt tencereye alınır.
  5. Pirinç unu yumurta toz şeker krema mikser sayesinde düzgünce çırpılarak ocağa alınır .
  6. Kaynayana kadar karıştırılıp vanilyada ek edilerek ocak kapatılır.ben pankeklerimi biraz büyük yaptım üst katlarına da ufak pankek koyarak derin geniş bir kap içerinde üst üste dizerek yaptım dolapta yaklaşık 50 dk beklettim.
  7. Bir pankek 1 kepçe muhallebi olacak.
  8. Üstüne tekrar pankek yeniden muhallebi nekadar epeyce kat olursa okadar hoş olur kabartma tozu özelikle az koydum kabarmasın diye.Afiyet olsun.
Mor Pankek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst