Mor Havuç Tatlısı

Felaket

New member
Mor Havuç Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg mor havuç
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
Kreması İçin;

  • 3 fincan un
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket toz krem şanti
Mor Havuç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Havuçları yeterlice yıkayıp, kabuklarını soyup derince bir kapta rendeledim. ( Ellerim biraz pembeleşti fakat olsun, materyal bulaşıklarını yıkarken çıkıyor merak etmeyin. ???? )
  2. Rendelediğim havuçları tencereye alıp üzerine toz şeker ve suyu ek edip kaynattım.
  3. Kaynadıktan daha sonra irmiği döküp şöyleki bir karıştırıp ocağın altını kapattım. En son cevizi döküp harmanladım.
  4. sonrasındasında dikdörtgen borcama harcımı döküp spatula yardımı ile bastırarak yaydım.
  5. Soğuması için balkona koydum. (Balkonum soğuktu siz dolaba da koyabilirsiniz).
  6. Harcım soğurken kremamı hazırlamaya başladım; krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye aldım ve karıştıra karıştıra muhallebimi pişirdim. Ve soğumaya bıraktım.
  7. Soğuduktan daha sonra toz krem şantiyi döküp çırptım. Hoş bir kıvam oluştuktan daha sonra harcımızın üzerine yaydım.
  8. Üzerine hindistan cevizi rendesi ile döşedim ve 1 gece beklemek üzere dolaba kaldırdım. Afiyet olsun ????.
Mor Havuç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst