Mısır Unlu Kek (Bağımlısı Olacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı olağan un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Ardından sıvı materyalleri ekleyelim tekrar çırpalım. Unu, mısır ununu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip son defa çırpalım. Harcımız hazır.(yağlı kağıt serili baklava tepsisi kullandım ben kenarlarını içten katı yağ ile yağlayın tepsiye sabitledim. )
- Kek hacımızı tepsiye dökelim. 180° fanlı ayarlı fırında üzeri kızarana dek denetimli pişirelim.
- Üzeri büsbütün kızarana kadar hatta sıradan koyu olana dek pişirin. Tabi dikkat edin yanmasın. Lakin yeterli kızarması gerekiyor daha lezzetli olması açısından. Fırından alıp servis edebilirsiniz.
- Ben 3 yumurta kullandım fakat biraz az kabardı. Siz 4 kullanırsanız daha fazlaca kabaracaktır. O sebeple gereçlere 4 yumurta yazdım. oldukça lezzetli bir tanımdır. Dilim dilim yedirtir.Deneyeceklere afiyet olsun .