Mis Üzere Yumuşacık Portakallı Kek

Felaket

New member
Mis Üzere Yumuşacık Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 100 gr teremyağ (oda sıcaklığına)
  • Yada yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz -damla çikolata
Üzeri için:

  • 1 adet portakal suyu +su 1 su bardağı olacak
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
Mis Üzere Yumuşacık Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şeker yeterlice köpürene kadar çırpılır.
  2. Sıvı gereçler de ek edilerek tekrar çırpılır.
  3. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir ve tel çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırır.
  4. Ceviz damla çikolata eklenerek karıştırılır ve yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 -45 dakika pişirilir.
  6. Tüm sos gereçleri karıştırılıp pişirilir soğuduktan daha sonra soğuk kekin üzerine dökülür.
Mis Üzere Yumuşacık Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst