Mis Üzere Yumuşacık Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 100 gr teremyağ (oda sıcaklığına)
- Yada yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz -damla çikolata
- 1 adet portakal suyu +su 1 su bardağı olacak
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2-3 yemek kaşığı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker yeterlice köpürene kadar çırpılır.
- Sıvı gereçler de ek edilerek tekrar çırpılır.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir ve tel çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırır.
- Ceviz damla çikolata eklenerek karıştırılır ve yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 -45 dakika pişirilir.
- Tüm sos gereçleri karıştırılıp pişirilir soğuduktan daha sonra soğuk kekin üzerine dökülür.