Minik Elmalı Tart

Felaket

New member
Minik Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 5 adet elma
Elmaya eklemek için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Minik Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel rendelediğimiz elmaları şeker ve tarçın ekleyerek suyunu salıp, çekinceye kadar kavuruyoruz. İç harcımız soğurken hamuru hazırlayalım.
  2. İlk evvel sıvı materyalleri karıştırıp, sırasıyla vanilin, kabartma tozu, nişastayı ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. En son unu denetimli bir biçimde ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak göğsü kıvamını alması bizim için kâfi.
  4. Ben küçük tart kalıplarına koyarak biçim verdim. Kabınız yoksa ellede biçim verebilirsiniz. Onun da fotoğrafını paylaştım. Hamurun içine elmalı harcımızı yerleştirip 160 derecede 30 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Minik Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst