Minik Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
- 5 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel rendelediğimiz elmaları şeker ve tarçın ekleyerek suyunu salıp, çekinceye kadar kavuruyoruz. İç harcımız soğurken hamuru hazırlayalım.
- İlk evvel sıvı materyalleri karıştırıp, sırasıyla vanilin, kabartma tozu, nişastayı ekleyip, karıştırıyoruz.
- En son unu denetimli bir biçimde ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak göğsü kıvamını alması bizim için kâfi.
- Ben küçük tart kalıplarına koyarak biçim verdim. Kabınız yoksa ellede biçim verebilirsiniz. Onun da fotoğrafını paylaştım. Hamurun içine elmalı harcımızı yerleştirip 160 derecede 30 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.