Milföy Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket milföy hamuru
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremasını hazırlaman için; sütü bir tencereye alın un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını katıp, karıştırın. Karıştırdıktan daha sonra ocağa koyarak pişirin kıvam aldıktan daha sonra ocaktan alıp, vanilya ve teremyağı ekleyin.
- Dolaptan çıkardığınız milföyler açıldıktan daha sonra dikdörtgen dilimler biçiminde kesip, tepsiye yerleştirin.
- 180 derece fırında 20 dk pişirin fırından çıkardıktan daha sonra 2 ye bölün böldüğünüz milföyler soğuduğu vakit içine kremasını ekleyip kapatınız.
- ondan sonrasında çilek ve pudra şekeriyle servis ediniz. Afiyet olsun