Milföy Tatlısı

Felaket

New member
Milföy Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • Pudra şekeri
Milföy Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kremasını hazırlaman için; sütü bir tencereye alın un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını katıp, karıştırın. Karıştırdıktan daha sonra ocağa koyarak pişirin kıvam aldıktan daha sonra ocaktan alıp, vanilya ve teremyağı ekleyin.
  2. Dolaptan çıkardığınız milföyler açıldıktan daha sonra dikdörtgen dilimler biçiminde kesip, tepsiye yerleştirin.
  3. 180 derece fırında 20 dk pişirin fırından çıkardıktan daha sonra 2 ye bölün böldüğünüz milföyler soğuduğu vakit içine kremasını ekleyip kapatınız.
  4. ondan sonrasında çilek ve pudra şekeriyle servis ediniz. Afiyet olsun
    ❤
Milföy Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst