Pazarlarda tezgahlarda en epey satılan ve biroldukca vilayetimizde yetiştirilen erik hem yaş tıpkı vakitte kurutulmuş biçimde tüketilen en sağlıklı meyveler içinde yer alıyor. Yaz meyvesi olan ve diyetlerde orta öğün olarak fazlaca tavsiye edilen kara eriği meskende doğal metotlarla kolaylıkla kurutabilirsiniz. İşte meskende uygulayabileceğiniz erik kurutma biçimleri…
Erik, içerdiği bol bol C vitamini yardımıyla insan sıhhatine kuvvetli bir bağışıklık sistemi sunar. hem de lifli meyvelerden biri olduğu için diyet listelerinde diyetisyenler tarafınca hayli önerilir. Biroldukça farklı çeşidi olan eriği güneşte meskende kendi şekillerinizle kurutabilirsiniz. senelerdan beri bilinen en eski usullerden biri eriği güneşte kurutma usulüdür. Güneşin altında suyu gidene kadar bekletip kuruttuktan daha sonra erikler epeyce az koyu renk oluyor. Erikleri kurutmanın birkaç yolu bulunuyor. İşte bunlardan kimileri:
DİPNOT: Erikleri kurutmak isterseniz alırken daha epey etli ve iri olan erikleri tercih etmeniz daha gerçek olur. bu biçimdece eriği kuruttuktan daha sonra da içi etli ve dolgun kalır ve lezzetini kaybetmez.
EN PRATİK KARA ERİK NASIL KURUTULUR?
1.YÖNTEM
GÜNEŞTE KURUTMA
Satın almış olduğunuz erikleri güzelce yıkayın. Yıkadığınız erikleri bir süzgece koyun.
sonrasındasında erikleri bıçak sayesinde ortadan ikiye bölün ve bir tepsinin içine kabuk kısımları altta gelecek biçimde tek tek yerleştirin.
Birbirine değmeyecek biçimde tepsiye dizdikten daha sonra güneşin en çok olduğu günlerde en az 3-4 gün güneşte bırakın.
Arada denetim ederek hepsinin eşit bir biçimde kurumalarını sağlayın. Akabinde kuruyan erikleri hava almayan bir biçimde koruma etmeniz gerekiyor. Bunun için cam bir kavanoz ya da vakumlu saklama tercih edebilirsiniz.
evde güneşte erik nasıl kurutulur
2.YÖNTEM
FIRINDA KURUTMA YÖNTEMİ
Her ne kadar güneşte kurutma usulü daha pratik olsa da isteyenler fırında kurutma sürecini deneyebilir.
Erikler yıkandıktan daha sonra ikiye bölün ve fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. sonrasındasında erikleri tepsiye yerleştirin.
Bütün erikleri yerleştirdikten daha sonra 200 derecelik fırında yaklaşık 3-4 saat boyunca pişirin.
fırında erik nasıl kurutulur
Pişirme esnasında daima fırını denetim edin. Eriklerin yanmaması gerekiyor. 4 saatin sonunda fırının fişini çıkarın ve bütün bir gece boyunca fırının ortasında bekletin.
Ertesi gün fırından çıkarıp kurumuş olan erikleri hava almayacak biçimde cam bir kavanozun içine koyup bu türlü koruma edebilirsiniz.
İŞTE BU KADAR…
Erik, içerdiği bol bol C vitamini yardımıyla insan sıhhatine kuvvetli bir bağışıklık sistemi sunar. hem de lifli meyvelerden biri olduğu için diyet listelerinde diyetisyenler tarafınca hayli önerilir. Biroldukça farklı çeşidi olan eriği güneşte meskende kendi şekillerinizle kurutabilirsiniz. senelerdan beri bilinen en eski usullerden biri eriği güneşte kurutma usulüdür. Güneşin altında suyu gidene kadar bekletip kuruttuktan daha sonra erikler epeyce az koyu renk oluyor. Erikleri kurutmanın birkaç yolu bulunuyor. İşte bunlardan kimileri:
DİPNOT: Erikleri kurutmak isterseniz alırken daha epey etli ve iri olan erikleri tercih etmeniz daha gerçek olur. bu biçimdece eriği kuruttuktan daha sonra da içi etli ve dolgun kalır ve lezzetini kaybetmez.
EN PRATİK KARA ERİK NASIL KURUTULUR?
1.YÖNTEM
GÜNEŞTE KURUTMA
Satın almış olduğunuz erikleri güzelce yıkayın. Yıkadığınız erikleri bir süzgece koyun.
sonrasındasında erikleri bıçak sayesinde ortadan ikiye bölün ve bir tepsinin içine kabuk kısımları altta gelecek biçimde tek tek yerleştirin.
Birbirine değmeyecek biçimde tepsiye dizdikten daha sonra güneşin en çok olduğu günlerde en az 3-4 gün güneşte bırakın.
Arada denetim ederek hepsinin eşit bir biçimde kurumalarını sağlayın. Akabinde kuruyan erikleri hava almayan bir biçimde koruma etmeniz gerekiyor. Bunun için cam bir kavanoz ya da vakumlu saklama tercih edebilirsiniz.
evde güneşte erik nasıl kurutulur
2.YÖNTEM
FIRINDA KURUTMA YÖNTEMİ
Her ne kadar güneşte kurutma usulü daha pratik olsa da isteyenler fırında kurutma sürecini deneyebilir.
Erikler yıkandıktan daha sonra ikiye bölün ve fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. sonrasındasında erikleri tepsiye yerleştirin.
Bütün erikleri yerleştirdikten daha sonra 200 derecelik fırında yaklaşık 3-4 saat boyunca pişirin.
fırında erik nasıl kurutulur
Pişirme esnasında daima fırını denetim edin. Eriklerin yanmaması gerekiyor. 4 saatin sonunda fırının fişini çıkarın ve bütün bir gece boyunca fırının ortasında bekletin.
Ertesi gün fırından çıkarıp kurumuş olan erikleri hava almayacak biçimde cam bir kavanozun içine koyup bu türlü koruma edebilirsiniz.
İŞTE BU KADAR…