Ev Üretimi Pastelli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardak şeker
- 1 su bardak susam
- 1 su bardak fındık yahut, fıstık, ceviz, badem
- 2-3 yemek kaşık pekmez
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce susamları 3-4 dakika yavaşça kavuruyoruz.
- Tavamıza şekeri alıyoruz.
- Kavurmaya başlıyoruz.
- Karemalize olmaya başladığında susamları ek ederek karıştırıyoruz.
- Ocağı kapatıp pekmezi, ceviz yahut fıstık, fındık vs. Ek ediyoruz.
- Hızlıca karıştırıp yağlı kağıda dökerek üzerine yağlı kağıt koyarak oklava yahut merdaneyle inceltiyoruz.
- Soğuyunca kesimlere ayırarak saklama kabına alıyoruz.İstediğimiz biçimde,( kahve yanı, limonata vs) tüketiyoruz.Afiyet olsun ????.