Ev İmali Muzlu Puding Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet muz
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilya
- 2,5 su bardak süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel bir kabımızın içerisine muz, şeker ve yarım su bardağı sütü alarak pürüzsüz olacak biçimde çırpıyoruz.
- sonrasındasında tencereye alıyoruz.
- 2,5 bardak sütü, nişastayı, yumurta sarısını ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Ocağa alıyoruz. Ve fokurdayana kadar pişiriyoruz.
- Fokurdatıktan daha sonra 2 dakika daha ocakta tutup daha sonra ocaktan alıyoruz vanilyayı ekleyerek yeniden karıştırıyoruz.
- Ve servis kaplarına alıyoruz büsbütün soğuduktan daha sonra dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz zıt çevirip o biçimde de sunum yapabilirsiniz.