Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gr ceviz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardak süt
- 1 su bardak sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 300 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadarı un dikkatli ekleyelim 6 bardak fazla yada az olabilir olağan kulak göğsü bir hamur olsun
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sıvı materyallerimizi karıştırıyoruz.
- En son unumuzu ekleyip 10 dakika kadar dinlendirelim.
- daha sonra 30 beze yapalım 5 tane olarak açalım.
- 15 tane koyduktan daha sonra ceviz içine koyalım.
- Diğerlerini açalım yerleştirelim tepsimize kesitini yapıyoruz.
- Tereyağımızı öncesinden eritip tortusunu çıkaralım.
- Yağımız dinlenip köpüğü tortuyu alalım yoksa tatlımıza yağı koyduğumuzda tortu gelirse yanık üzere görünür.
- Şerbetini kaynatalım kaynamaya başlayınca 17 dakika altı kısık kaynatıyoruz.En son da limonumuzu unutmuyoruz.Baklavamıza döküyoruz şerbetimizi.Afiyet olsun.