Mesken Baklavası

Felaket

New member
Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr ceviz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardak süt
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 300 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadarı un dikkatli ekleyelim 6 bardak fazla yada az olabilir olağan kulak göğsü bir hamur olsun
Şerbeti için ;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm sıvı materyallerimizi karıştırıyoruz.
  2. En son unumuzu ekleyip 10 dakika kadar dinlendirelim.
  3. daha sonra 30 beze yapalım 5 tane olarak açalım.
  4. 15 tane koyduktan daha sonra ceviz içine koyalım.
  5. Diğerlerini açalım yerleştirelim tepsimize kesitini yapıyoruz.
  6. Tereyağımızı öncesinden eritip tortusunu çıkaralım.
  7. Yağımız dinlenip köpüğü tortuyu alalım yoksa tatlımıza yağı koyduğumuzda tortu gelirse yanık üzere görünür.
  8. Şerbetini kaynatalım kaynamaya başlayınca 17 dakika altı kısık kaynatıyoruz.En son da limonumuzu unutmuyoruz.Baklavamıza döküyoruz şerbetimizi.Afiyet olsun.
Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst