Meşhur Şambali Tanımı

Felaket

New member
Meşhur Şambali Tanımı İçin Gereçler

  • 3,5 su bardağı irmik+2 yemek kaşığı ek
  • 2 su bardağı yoğurt (dolu dolu)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı şeker
  • Üzeri için fıstık
Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon
Bardak ölçüm: 200ml


Meşhur Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İlk olarak şerbet hazırlanır. Su, şeker ve limon derin bir tencereye alınıp, ocağın altı açılır. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladığında altı kısığa alınıp, şerbet 10 dakika kısık ateşte kaynatılır.
  2. Derin bir tencereye irmik, şeker, kabartma tozu ve karbonat eklenip karıştırılır. Yoğurt ek edilip, şambali harcı oluşturulur.
  3. Orta uzunluk bir fırın tepsisi yağlanıp içerisine dökülür. (çok kalın yapmamanızı tavsiye ederim) bir bıçak sayesinde 2 parmak genişliğinde dilimlenir. Üzerine fıstık dizilip, 1,5 saat buzdolabında bekletilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında üstü nar üzere kızarana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirilir.
  5. Fırından çıktıktan daha sonra birinci sıcağı geçtiğinde ılık şerbetle buluşturulur.
  6. Şerbetini güzelce çekmesi için, şambaliyi bir gece kesinlikle dinlendirmek çok önemlidir. Servis yaparken üzerine tarçın serpmeyi unutmayın.
Afiyet olsun.
❤
❤


Meşhur Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst