Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası

Felaket

New member
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti için :

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
İçerisine:

  • 1 su bardağı epeyce güzel çekilmiş yer fıstığı (tuzsuz)
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbet gerecini uygun bir kaba alıp karıştırarak şekerini eritelim. Bir kenarı alalım tencereye yağları alalım.
  2. Eriyince üzerine un ve irmiği ekleyip hoş bir renk alana kadar orta ateşte kavuralım. İstediğimiz renge ulaşmak üzereyken robottan geçirdiğimiz yer fıstığını ek edelim.
  3. Bir iki dakikada o biçimde kavurup ocağın altını büsbütün kısalım ve şerbetini azar azar ek edip bir yandan da karıştıralım.
  4. Şerbetini güzelce çekip toparlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  5. Helvamız hazır ben servis esnasında da üzerine fazlaca az tahin gezdirip fıstık kırığı serptim sevdiğiniz biçimde hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun ????
    ❤
    ????
Not: fıstığı robottan geçirirken fotoğraftaki üzere olması gerekir toz üzere dağılmamalı toplanır kıvamda olmalı lezzetini arttırıyor bu yüzden güzel çektirin lütfen ????sıcak, ılık yemenizi tavsiye ederim olağanüstüydü gerçekten soğuyunca da çok yumuşak oluyo ancak bu helva sıcak,ılık olunca güya daha bi lezzetleniyor
☺
tarif için burcunun mutfağına teşekkür ederim.

Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst