Mermer Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 5 adet yumurta
 - 250 gram yumuşak tereyağı
 - 300 gram un (2,5 su bardağından 1 parmak fazla)
 - 200 gram şeker (1,5 su bardağı)
 - 120 ml süt (1 çay bardağı)
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket vanilya
 - Yarım paket kabartma tozu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı,şeker ve vanilyalı 1-2 dk çırpın.
 - ondan sonrasında yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
 - Un ve kabartma tozunu karıştırın.
 - Karışımı kaba yavaş yavaş ek edin.
 - Sütün yarısından biraz fazlasını da dökün ve çırpın.
 - Önceden yağlayıp yavaşça unladığımız kalıba kek hamurunun yarısını dökün ve ortasını bir kaşık sayesinde açın.
 - Kalan kek karışımına kakao ve sütü ek edip çırpın.
 - Son olarak kalıba dökün ve kaşık sayesinde düzeltin.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk pişirin.