Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi üzere mevzuları kapsayan Sıfır Atık Şenliğine katıldı. İsrafın giderek arttığına vurgu yapan Mehmet Şef, “Bir başka mevzu ise yüzde yüz gerisindeyim, hiç umurumda değil, dilim esere geçmek zorundayız.” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi üzere bahisleri kapsayan Sıfır Atık Şenliği düzenledi. Şenliğin ikinci gününde gerçekleştirilen söyleşiye ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya katıldı.
Dünyada en epeyce israf edilen mamüllerin başında meyve ve sebzeler geldiğini belirten Şef Mehmet Yalçınkaya, “Doğru satın alma daha sonrası mamüllerin saklama şartları bizim için epey değerli. ergenlerden rica ettiğimiz şey şu lütfen gençler artık buzdolabını elleri ile kapatsınlar.
Özellikle annelerden en hayli duyduğumuz şey buzdolabının kapağının gerçek kapatılmadığı önemli manada ısı kaybına uğradığı ve mamüllerin çürüdüğü. Bu size fazlaca komik gelebilir lakin gidin 10 tane anne ile konuşun 7 tanesi size çocuklarının buzdolabını yanlışsız kapatmadığını söyleyecektir.
mehmet yalçınkaya
“DİLİM ESER ALMAK YOKSUL OLDUĞUMUZU GÖSTERMEZ”
İsrafın giderek arttığına vurgu yapan Mehmet Şef, “Bir öbür husus ise yüzde yüz ardındayım, hiç umurumda değil, dilim esere geçmek zorundayız. Artık aileler küçüldü meskende üç ya da dört bireyiz dilim eser satın almak bizim yoksul olduğumuzu parasız olduğumuzu göstermez. Ben 8 yıl Almanya’da yaşadım.
8 yıl evvel Almanya’da dilim avokado, bal kabağı, kavun karpuz satıldığını gördüm bunun niçini parasızlık değil beşerler meskende az bireyle yaşıyorlar. Ben kendi evimden örnek vereyim biz bir karpuz alıyoruz 3 dilim yeniyor herkes çalıştığı için geri kalanı çöpe gidiyor. Dolaysıyla bal kabağı, kavun, karpuz Türkiye’de hemen ve ivedilikle marketler gerçek saklama şartlarında dilime geçmeliler. Üçüncüsü yemeklik sosluk eserlere epey uzaktan bunlar çürümüş diye bakmamak gerekiyor” diye konuştu.
“SERPME KAHVALTIDA 12 ÇEŞİDE İNİLMELİ”
Konuşmalarına devam eden Mehmet Şef, “Doğru satın alma, gerçek saklama, hakikat kullanma ve hakikat tüketim bunların hepsi bir ortaya gelmesi gerekiyor. Biz yalnızca yemeği konuşabildik plastiğe ve kağıda hiç geçmedik. Bu günün konusu bence kebap öncesi verilen salatlar tekrar düzenlenmeli isteyen isteğini seçebilmeli her şey masaya gelmemelidir. Serpme kahvaltıda 30-60 çeşit değil 12 çeşitte inilmeli bunlar yalnızca benim bu bahislere dikkat etmek için vermiş olduğum sloganlarım daha konuşacak birfazlaca şey var. Fakat şuanda bunlara dikkat etsek yeterli” formunda konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi üzere bahisleri kapsayan Sıfır Atık Şenliği düzenledi. Şenliğin ikinci gününde gerçekleştirilen söyleşiye ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya katıldı.
Dünyada en epeyce israf edilen mamüllerin başında meyve ve sebzeler geldiğini belirten Şef Mehmet Yalçınkaya, “Doğru satın alma daha sonrası mamüllerin saklama şartları bizim için epey değerli. ergenlerden rica ettiğimiz şey şu lütfen gençler artık buzdolabını elleri ile kapatsınlar.
Özellikle annelerden en hayli duyduğumuz şey buzdolabının kapağının gerçek kapatılmadığı önemli manada ısı kaybına uğradığı ve mamüllerin çürüdüğü. Bu size fazlaca komik gelebilir lakin gidin 10 tane anne ile konuşun 7 tanesi size çocuklarının buzdolabını yanlışsız kapatmadığını söyleyecektir.
mehmet yalçınkaya
“DİLİM ESER ALMAK YOKSUL OLDUĞUMUZU GÖSTERMEZ”
İsrafın giderek arttığına vurgu yapan Mehmet Şef, “Bir öbür husus ise yüzde yüz ardındayım, hiç umurumda değil, dilim esere geçmek zorundayız. Artık aileler küçüldü meskende üç ya da dört bireyiz dilim eser satın almak bizim yoksul olduğumuzu parasız olduğumuzu göstermez. Ben 8 yıl Almanya’da yaşadım.
8 yıl evvel Almanya’da dilim avokado, bal kabağı, kavun karpuz satıldığını gördüm bunun niçini parasızlık değil beşerler meskende az bireyle yaşıyorlar. Ben kendi evimden örnek vereyim biz bir karpuz alıyoruz 3 dilim yeniyor herkes çalıştığı için geri kalanı çöpe gidiyor. Dolaysıyla bal kabağı, kavun, karpuz Türkiye’de hemen ve ivedilikle marketler gerçek saklama şartlarında dilime geçmeliler. Üçüncüsü yemeklik sosluk eserlere epey uzaktan bunlar çürümüş diye bakmamak gerekiyor” diye konuştu.
“SERPME KAHVALTIDA 12 ÇEŞİDE İNİLMELİ”
Konuşmalarına devam eden Mehmet Şef, “Doğru satın alma, gerçek saklama, hakikat kullanma ve hakikat tüketim bunların hepsi bir ortaya gelmesi gerekiyor. Biz yalnızca yemeği konuşabildik plastiğe ve kağıda hiç geçmedik. Bu günün konusu bence kebap öncesi verilen salatlar tekrar düzenlenmeli isteyen isteğini seçebilmeli her şey masaya gelmemelidir. Serpme kahvaltıda 30-60 çeşit değil 12 çeşitte inilmeli bunlar yalnızca benim bu bahislere dikkat etmek için vermiş olduğum sloganlarım daha konuşacak birfazlaca şey var. Fakat şuanda bunlara dikkat etsek yeterli” formunda konuştu.