Mayıs Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 10 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı kırık ceviz
- 1 yemek kaşığı kırık yer fıstığı
- 1 yemek kaşığı kırık fındık
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 adet çilek
- 4 adet adet kiraz
- 4 tatlı kaşığı vişne reçeli
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tavada teremyağı eritiyoruz.
- Erittiğimiz yağa cevizi, yer fıstığını, fındığı ve yulafı ekleyip, 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Tavanın altını kapatıyoruz; kuru üzümü, tarçını, tahini ve pekmezi ekleyip, karıştırarak harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Başka bir kapta yoğurt ile balı düzgünce karıştırıyoruz.
- Kuplarımıza tepeleme birer yemek kaşığı yoğurt koyup üzerlerine birer tatlı kaşığı vişne reçelinden ve birer tatlı kaşığı kuruyemişli harçtan yayıyoruz.
- Ardından birer yemek kaşığı daha yoğurt koyup üzerine küçük küçük doğradığımız çilekten ve kirazdan serpiştiriyoruz.
- Kalan yoğurdu da kuplara paylaştırdıktan daha sonra üzerlerini kalan çilekler, vişne reçeli ve kuruyemişli harçla süslüyoruz.