Mayıs Düşü

Felaket

New member
Mayıs Düşü Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kırık ceviz
  • 1 yemek kaşığı kırık yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kırık fındık
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 adet çilek
  • 4 adet adet kiraz
  • 4 tatlı kaşığı vişne reçeli
Mayıs Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir tavada teremyağı eritiyoruz.
  2. Erittiğimiz yağa cevizi, yer fıstığını, fındığı ve yulafı ekleyip, 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Tavanın altını kapatıyoruz; kuru üzümü, tarçını, tahini ve pekmezi ekleyip, karıştırarak harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  4. Başka bir kapta yoğurt ile balı düzgünce karıştırıyoruz.
  5. Kuplarımıza tepeleme birer yemek kaşığı yoğurt koyup üzerlerine birer tatlı kaşığı vişne reçelinden ve birer tatlı kaşığı kuruyemişli harçtan yayıyoruz.
  6. Ardından birer yemek kaşığı daha yoğurt koyup üzerine küçük küçük doğradığımız çilekten ve kirazdan serpiştiriyoruz.
  7. Kalan yoğurdu da kuplara paylaştırdıktan daha sonra üzerlerini kalan çilekler, vişne reçeli ve kuruyemişli harçla süslüyoruz.
Mayıs Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst