Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- 1 çay bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Mavi haşhaş
- 1 çay bardağı süt
- 1 pk krem şanti
- Nar taneleri yada çilek kivi ne dilerseniz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalarımızı şeker ile birlikte köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Un, irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve mavi haşhaşı ekliyoruz.
- Tart kalıbımızı yağladıktan daha sonra karışımı içersine boşaltıyoruz.
- Her fırın farklı olduğu için fırınımızın pişirme müddetine göre denetim ederek 180 derecede 20 dk pişiriyoruz.
- Bu ortada şerbeti hazırlıyoruz. Suyu şekerle karıştırın ve 15 dk kaynatın.
- Soğuduktan daha sonra şerbetimizi döküyoruz üzerine krem şantimizi sürüyor ve görselde olduğu üzere süslememizi yapıyoruz. ???? afiyet olsun.