Markalaştırdığı koli bandını 25 ülkeye satıyor! Bayan teşebbüsçü…

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Mersin’de yaşayan, babasından devraldığı ambalaj işletmesini koli bandı üretim fabrikasına dönüştüren teşebbüsçü Nida Beyoğlu Arslan, 25 ülkeye ihracat yapıyor.

BonaBant İdare Heyeti Lideri Arslan, babasından devraldığı ambalaj işletmesinde 2018 yılında koli bandı üretimine başladı. Markalaşma sürecinin akabinde akrilik, şeffaf ve baskılı çeşitlerinde koli bandı üreten bayan teşebbüsçü, yurt içinin yanı sıra yurt haricinden da ağır talep aldı.

Arslan, eserlere ilginin giderek arttığını belirterek, şunları aktardı:

“Babamdan devraldığım işletme, farklı bir bölümdeydi. Biz, bunu koli bandı üretimine dönüştürdük. Markalaşma süreciyle de yurt ortasındaki e-ticaret sitelerine, toptancılara, fabrikalara ve dış ülkelere eser satışı yapmaktayız.”

İşletmenin kapalı alanının 5 bin metrekare büyüklüğe ulaştığını söz eden Arslan, yıllık 5 bin ton bant üretimi yaptıklarını söylemiş oldu.

“YAKIN VAKİTTE KAĞIT BANT ÜRETİMİNE DE BAŞLAYACAĞIZ”

Arslan, bant çeşitlerini arttırmak için de Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini lisana getirerek, şu biçimde konuştu:

“Akrilik tutkalı kendimiz, istediğimiz kalitede üretiyoruz. Müşterilerin taleplerine nazaran de bantları üretip gönderimini sağlıyoruz. Taleplere göre tıp ve renkler değişebiliyor. Türkiye’de batı bölümünde genelde şeffaf bant kullanılırken, daha güney kesim sarı ve turuncu kullanıyor. bu biçimde farklılıklarımız da var. Biz, olabildiğince en güzel biçimde müşterilerimizi mutlu ederek üretim yapıyoruz. Yakın vakitte kağıt bant üretimine de başlayacağız.”

Dış satım yapmanın da gururunu yaşadıklarını belirten Nida Beyoğlu Arslan, şunları kaydetti:

“Ürünlerimizi 25 ülkeye ihraç ediyoruz. Bu ülkelerden de distribütörlük teklifleri alıyoruz. Yüklü olarak Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine dış satım yapıyoruz. Bugün her alanda neyi yaparsanız yapın kesinlikle koli bandını kullanmak zorundasınız. Biz, ihracat manasında epeyce memnunuz. Bant ve akrilik tutkal ithalatını da azaltmış oluyoruz.”

Arslan, ihracatı arttırarak Türkiye iktisadına daha fazla katkı sağlamayı istediklerini belirterek, “İhracatımız geçen yıl 3,5 milyon dolar oldu. Bu da bizi sahiden memnun etti. 2022 ve 2023 yılında BonaBant’ı daha geniş kitlelere duyurmak için çalışmalara başladık. Ciromuzun artmasını, geçen yılki sayının 3 katına çıkmayı hedefliyoruz. İşletmemizde 45 kişiyi istihdam ediyoruz. Ofis ve satış takımımızda bayanlar hakim. Şu anda 15 bayan çalışanımız var.” değerlendirmesinde bulundu.