Malatya Adabı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin
- 2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 2-2, 5 su bardağı un (unun kalitesine göre kıvamı değişebilir bu sebeble denetimli yavaş ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı rondodan çekilmiş ceviz yada fındık( yoksa koymanız koşul değil)
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limonun çeyreği
- Yumurta sarısı
- Hindistan cevizi, fıstık tozu, ceviz vs.
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
- Kaynama girdikten daha sonra çeyrek limonu atıp 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
- Öncelikle bir kaba sıra sıra materyalleri yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- 2 su bardağı una şayet hamur fazlaca ele yapışıyorsa bi yarım su bardağı daha denetimli yavaş ekleyin birden dökmeyin hamur elinize yavaşça yapışıyorsa olmuş demektir.
- Kıvama gelen hamuru elle açıp yoğurma kabının tabanına yayalım. Fotoğrafta de bakılırsaceksiniz aslına bakarsan.
- Hamuru dolaba koyup 20 dakika dinlendirelim.
- Bekletilen hamurdan eşit boyutlarda cevizden biraz büyük boyutlar yapıp avucun üzerinde ufak yavaşça bastırıp yassılaştırarak açalım.
- hafifçe yağlanmış tepsi yada borcama dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişsin.
- Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçtikten 10 dakika daha sonra ılımış şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirerek kuru yer kalmayacak biçimde dökelim.
- 2 saat şerbetin çekmesini bekleyip daha sonrasında üzerini istediğiniz biçimde süsleyip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi daha sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.