Malaga Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet muz
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 200 ml krema
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 300 ml süt
- Yarım çay bardağı un
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket vanilya
- Kırılmış fındık içi
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım yumurta ve şekeri düzgünce köpük köpük olana kadar çırpalım süt, un, nişasta ,kabartma tozu, vanilya, kakao ekleyip, yağladığımız kare borcama dökelim yere borcamı 3-4 sefer vurup havasını alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli 20-25 dk pişirelim.
- Kekimiz pişerken ganajımızı hazırlayalım kremamızı bir küçük tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca çikolatalarımızı da ekleyip, eriyene kadar karıştırıp, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz orta ara karıştıralım.
- Pişen kekimizi fırından alıp soğumaya bıraktığımızda kremamızı yapalımm. Krema gereçlerinden süt, un, şeker, nişasta, yumurta sarısını ekleyip, kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan daha sonra teremyağ ve vanilyayıda ekledikten daha sonra ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuduktan daha sonra bir kürdan yardımı ile delikler açalım epeyce az süt ile ıslatalım.
- Ardından soğuyan kremamızı kekimizin üzerine güzelce her yerine eşit olacak biçimde yayalım.
- Üzerine muzlarımızı ortadan bölüp, fotoğraftaki üzere yerleştirelim biraz üzerine bastıralım kremaya uygunca otursun akabinde soğuyan ganajımızı da her yerini kaplayacak biçimde dökelim.
- Üzeri ortasında muzların ortalarına gelecek biçimde fındık içi üzerine gelecek biçimde hindistan cevizi ile süsleyelim kusursuz bir tanım. Afiyet olsun ????