Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 1 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı teremyag
- 1 paket şanti
- Çikolata sos
- 150 gram çikolata
- 150 gram krema
- Fındık
- Muz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Süt ve yagı ekleyip tekrar çırpın.
- Un kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip yumurta karışımını söndürmeden karıştırın.
- Hazırlanan kek harcını, borcama dökün ve her yeri eşit olacak şekilde düzeltin .
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yklsk 20 dakika pişirin.
- Krema için; tencerenin içinde süt, un, şeker ve nişastayı karıştırın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan almadan teremyağı ekleyip güzelce karıştırın.
- Soğuduktan daha sonra santi ekleyerek, mikserle çırpın,streçleyerek soğumaya bırakın.
- Krema soğuduktan daha sonra, sıkma torbasına doldurun.
- Keki, muzların genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde kesin.
- Kek dilimlerine kremadan sıkın ve muzu kremanın üzerine hafifçeçe bastırarak yerleştirin.
- Kremayı, muzun kenarlarını kapatacak şekilde sıvayın.
- Hazırlanan pastaları buzdolabına muzların sabitlenmesi için bırakın.
- Ganaj için, tencereye kremayı kotun ve kaynamayacak şekilde ısıtın.
- Isınan kremayı ocaktan alıp içerisine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karısıtırn.
- Ganajla bir telin üstünde pastalanın tüm yüzeyini kaplayın.
- Kenarlarını fındık kırığı ile süsleyin.