Malaga Pasta

Felaket

New member
Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yaklaşık 1 su bardağı un
Muhallebi için

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı teremyag
  • 1 paket şanti
  • Çikolata sos
  • 150 gram çikolata
  • 150 gram krema
  • Fındık
  • Muz
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için; yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Süt ve yagı ekleyip tekrar çırpın.
  2. Un kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip yumurta karışımını söndürmeden karıştırın.
  3. Hazırlanan kek harcını, borcama dökün ve her yeri eşit olacak şekilde düzeltin .
  4. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yklsk 20 dakika pişirin.
  5. Krema için; tencerenin içinde süt, un, şeker ve nişastayı karıştırın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  6. Ocaktan almadan teremyağı ekleyip güzelce karıştırın.
  7. Soğuduktan daha sonra santi ekleyerek, mikserle çırpın,streçleyerek soğumaya bırakın.
  8. Krema soğuduktan daha sonra, sıkma torbasına doldurun.
  9. Keki, muzların genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde kesin.
  10. Kek dilimlerine kremadan sıkın ve muzu kremanın üzerine hafifçeçe bastırarak yerleştirin.
  11. Kremayı, muzun kenarlarını kapatacak şekilde sıvayın.
  12. Hazırlanan pastaları buzdolabına muzların sabitlenmesi için bırakın.
  13. Ganaj için, tencereye kremayı kotun ve kaynamayacak şekilde ısıtın.
  14. Isınan kremayı ocaktan alıp içerisine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karısıtırn.
  15. Ganajla bir telin üstünde pastalanın tüm yüzeyini kaplayın.
  16. Kenarlarını fındık kırığı ile süsleyin.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst