Malaga Pasta

Felaket

New member
Malaga Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:

  • 700 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 poşet krem şanti
  • 12 adet muz
  • 1 çay bardağı ıslatmak için süt
  • Çikolata sosu
  • 1 kutu krema
  • 150 gram çikolata
Süslemek için;

  • Fıstık yahut fındık
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kek için evvela yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Süt, sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Akabinde un, kakao, nişasta ve kabartma tozu ek ediyoruz yağladığımız büyük borcama döküyoruz alt üst tıpkı derece de 20 dk kadar pişiyor kürdan testi yapamadan çıkarmayın.
  4. Kek pişerken krema yapalım. Tereyağ, krem şanti hariç tüm gereçli koyup devamlı karıştırıp pişiyoruz, yoğunlaşınca altı kapatılır tereyağ krem şanti koyulur. Mikser yardımı ile çırpılır soğumaya bırakalım.
  5. Pişen kek soğuduktan daha sonra kekinizi süt ile ıslatalım.
  6. Kekin üzerine kremayı düzgün bir biçimde yayalım ondan sonrasında muzları yerleştirelim.
  7. Sos için krema kaynama noktasına gelene kadar karıştıralım ondan sonrasında altını kapayın 150 gram çikolata katıp 1 yemek kaşığı tereyağı ek edip daima karıştırıp kıvam aldıktan daha sonra muzları kaplayacak biçimde dökelim.
  8. Süsleyip 2 saat buzdolabında dinlendikten daha sonra servise hazırdır.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst