Mahmut Erkan: Bayanlarla bir ortaya gelmiyorum!

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Bir periyoda damgasını vuran evlilik programlarına katılarak tanınan Meriç Erkan yıllar daha sonra İslam’a yönelerek ismini Mahmut olarak değiştirdi. Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’a konuk olan Mahmut Erkan, “Kadınlar bir ortaya gelmiyorum” dedi.

Bir periyoda damga vuran evlilik programlarındaki farklı tutumlarıyla hafızalara kazınan Meriç Erkan yıllar daha sonra tövbe ederek dine yöneldi. İsmini Mahmut olarak değiştiren Erkan şimdilerde farklı bir istikametiyle gündeme geldi. Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ programına konuk olan Erkan, Seren Serengil ve Bircan Bali‘nin sorularını yanıtladı.

Meriç Erkan

ESKİ İMAJLARINI İZLEMİYOR

Televizyondaki eski manzaralarını izlemediğini belirten Erkan, “Rabbime verdiğim bir kelam var. Ben tekrar bu günahlarımı, senin hoşlanmayacağın şeyleri yapmayacağım dedim. bu türlü Nasuh tövbemi yaptım. Bir günahına tövbe edip onu tekrar yapmayan hiç onu işlememiş üzeredir. Şu an hayırsız gözüken imajlar hayra dönmüş durumda. Ben o devirler ekranda olmasaydım bu dönüş bu biçimde ekrana yansımayacaktı” formunda konuştu.

Mahmut Erkan

“AZİZ MAHMUD HÜDAYİ’YE BAŞKA BİR GÖNÜL BAĞIM VAR”

Katıldığı programda Mahmut olarak değiştirdiği ismin öyküsünü anlatan Erkan, “Peygamber efendimizin 4 isminden biri Mahmut’tur. Bir de benim Aziz Mahmud Hüdayi’ye başka bir gönül bağım vardır. Benim manevi bir seyahatim olmuştu. Ben Peygamberimizin isimlerinden birini almak istedim. Kuran’dan bir ismim olsun istedim” dedi.

Söylemezsem Olmaz programı

“BAYANLARLA BİR ORTAYA GELMİYORUM”

Erkan, programa katılmak için nasıl ikna olduğunu şu sözlerle aktardı:

“Beni aradıklarında söylemiş oldum ben bayanlarla bir ortaya gelmiyorum. Sizi tenzih ediyorum. Benim İslamiyet’in kuralları açısından bayanlarla yan yana gelmem sakıncalı olur dedim. Arayan kişi de dedi ki ‘Sadece bayanlarla bir ortada değilsiniz. Stüdyo kalabalık yalnız olmayacaksınız’ deyince ikna oldum.” Akabinde Mahmut Erkan, Bircan Bali ve Seren Serengil‘e “Siz benim bacımsınız” sözlerini kullandı.