Luzine Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Çay bardağı 150 ml
Luzine Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tatlı tanımı bir helva çeşididir irmik ve un helvası sevenler için ikisi bir ortada çabucak hazırlayabileceğiniz yavaşça bir tatlı.
- 4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı/margarin
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
Çay bardağı 150 ml
Luzine Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tatlı tanımı bir helva çeşididir irmik ve un helvası sevenler için ikisi bir ortada çabucak hazırlayabileceğiniz yavaşça bir tatlı.
- Tencereye tereyağını ve şekeri ekleyip ocağın altını açın. Karıştırarak yağın erimesini sağlayın.
- Kaynayan karışıma 1 su bardağı suyu ekleyip göz göz kaynamaya başlayınca 5 dk kadar orta ateşte kaynatın. Bu ortada daima karıştırın.
- Unu ve irmiği de ekleyip karıştırmaya devam edin. Pütür kalmamalı.
- Kalan 1 su bardağı suyu da ekleyip göz göz kaynama noktasına gelince 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
- Kıvamı ağır un helvası kıvamında olmalı.
- Orta uzunluk borcamın tabanını yağlayıp karışımı bir kaşık ile güzelce yayın.
- Pürüzsüz olması için kaşığı orta ara ıslatın.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun.