Louisiana yasama organı hüküm giymiş sübyancıların hadım edilmesini onayladı

Leila

Global Mod
Global Mod
Ek ceza olarak

ABD: Louisiana Parlamentosu hüküm giymiş sübyancıların hadım edilmesini onayladı

ABD'nin güneyinin derinliklerinde: Louisiana'nın başkenti Baton Rouge (resimde Eyalet Başkenti) Mississippi'nin kıyısında yer almaktadır. Parlamento, hüküm giymiş sübyancıların hadım edilmesi yönünde oy kullandı.

Kaynak: IMAGO/Pond5 Görselleri

Hapis cezasına ek olarak emredilebilir. Louisiana yasama organı hüküm giymiş sübyancıların hadım edilmesi yönünde oy kullandı. ABD'de bu prosedürü onaylayan ilk eyalet eyalet değil.

Baton Rouge. Louisiana eyaleti yasama organı, bir çocuğa karşı cinsel suçtan hüküm giymiş erkeklerin ameliyatla hadım edilmeye zorlanmasına izin veren bir yasa tasarısını onayladı. Pazartesi günü kabul edilen yasa tasarısı, yargıçlara, bir kişinin örneğin tecavüz, ensest ilişki veya 13 yaşından küçük bir çocuğa yönelik istismar gibi suçlardan suçlu bulunmasının ardından cerrahi hadım etme kararı verme yetkisi veriyor. Hapis cezasına ek olarak hadım etme kararı da verilebiliyor.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Tasarıyı sunan Demokrat Senatör Regina Barrow, bunu korkunç suçların cezalandırılmasında ek bir adım olarak nitelendirdi. Barrow, Nisan ayındaki bir komite toplantısında “Bebeklerin birileri tarafından tecavüze uğramasından bahsediyoruz” dedi. “Bu affedilemez.” Barrow, kısırlaştırma yasasının kadınlara karşı da uygulanabileceğini söyledi.

ABD radarı

Amerika Birleşik Devletleri'ni harekete geçiren şey: Haberler'nin ABD uzmanları bağlam ve arka plan bilgisi sağlıyor. Her salı.

ABD'nin diğer eyaletlerinde suçluların hadım edilmesi zaten mümkün

Tasarı şimdi imzalayabilecek veya veto edebilecek muhafazakar Vali Jeff Landry'ye sunulacak.

Kaliforniya, Florida ve Teksas'ın da aralarında bulunduğu pek çok ABD eyaleti halihazırda suçluların kimyasal hadım edilmesine izin veriyor. Bu, cinsel dürtüyü azaltmak için testosteron üretimini baskılayan ilaçların uygulanmasını içerir. Cerrahi kastrasyon daha invazif bir işlemdir.

Louisiana yasa tasarısı, hadım edilmeyi kabul etmeyen suçluya üç ila beş yıl daha hapis cezası verilmesine olanak tanıyor. Tasarının muhalifleri bunun “zalim ve olağandışı bir ceza” olduğunu savunuyor. Ayrıca hadım etmenin etkili olup olmayacağını da sorguluyorlar.

Haberler/AP