Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için:
- 250 gram lotus bisküvi
- 80 gram tereyağ
- 700 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tane yumurta
- 200 ml krema
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Lotus creme
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk öne bisküvileri robottan geçiriyoruz.
- Tereyağını eritip üzerine döküyoruz, bir kaşıkla karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz bisküvi karışımını 26 cm lik kalıbın içine bastırarak yerleştiriyoruz ve kremayı hazırlayana kadar buzdolabına koyuyoruz.
- Bir kapta labneyi ve şekeri mixerle çırpıyoruz.
- Krema, nişasta, un ve vanilya yı koyup hayli sulandırmadan çırpıyoruz.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek mixerin düşük ayarında çırpıyoruz.
- Buzdolabından kalıbımızı çıkartıp, bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Kelepçeli kalıbın kenarlarını aluminyum folyo ile kapatıyoruz.
- Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.
- Bir öbür fırın tepsisine su koyup en alt kısmına koyuyoruz.
- Fırın telini tam ortaya koyup üzerine cheesecake’i koyup bir saate yakın pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra birinci sıcaklığı gittikten daha sonra lotus kremasını benmari yolu eritip pastanın üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında en az 5 saat bırakıyoruz.